perjantai 22. helmikuuta 2013

Survival-smoothie


Mitä tapahtuu, kun perhe lähtee reissuun ja ruoka-bloggaaja jää itsekseen kotiin? Näköjään ei ainakaan ruoanlaittoa.

IMG_0343

Olin etukäteen ajatellut kokeilla viikon aikana kaikessa rauhassa mielessä hautuneita resepti-ideoita, kuvata päivänvalossa ja päivittää iltaisin blogia. Mutta yhtä-äkkiä keittiö ei houkutellutkaan puoleensa. Sen sijaan kävin päivisin lounailla ystävien kanssa paikoissa, joiden ruokalistoista ei riitä enempää kerrottavaa. Iltaisin sekoittelin jääkaapin jämistä pikasalaatteja tai hotkaisin avokadolla siveltyjä kräkkereitä ja hapankaalia. Muuten keskityin ihan muihin puuhiin.

IMG_7122

Pieni loma ruoanlaitosta oli ilmeisesti paikallaan, sillä kokkailu ei ole viime aikoina suuremmin houkutellut. Ehkä kirjaprojektiini upposi sen verran paukkuja, että keittiöluovuudessa on nyt tilapäinen vaje. - Sain muuten eilen nähtäväksi ensimmäiset luonnokset taitosta, mikä oli aika jännittävää. Tällä hetkellä ainakin olen aika innoissani!

Mutta todellisuudessa ruoka-arkeni olisi varmaan aika askeettista, ellei minulla olisi säännöllisesti syytä kokata myös muille. Voisin hyvin elää melkein pelkästään smoothie-salaatti-kräkkeri-pähkinävoi -linjalla, varsinkin jos silloin tällöin saisin myös palan raakasuklaata. No, onneksi siis on perhe, joka pitää edes jonkinlaista tasoa yllä.

Mutta ei laiska viikkoni jäänyt täysin turhaksi, sillä löysin taas uuden smoothie-suosikin avokadon, marjojen ja veriappelsiinin yhdistelmästä. Ja tällä smoothiella kyllä pärjää, sillä se on super-antioksidanttipommi. Huomisaamuna keittiössä taas räjähtää.

Survival-smoothie (1-2 annosta)


  • 1/2 kypsä avokado tai 1 miniavokado
  • 1 veriappelsiini
  • nippu persiljaa
  • reilu kourallinen pakastemustikoita
  • 1/4 granaattiomenan siemenet
  • 2 dl luomuomenamehua
  • 1 rkl herneproteiinijauhetta

Viimeistelyyn: pellavansiemeniä, pakastekuivattuja mansikoita tai vadelmia

Lusikoi avokado tehosekoittimeen, lisää loput ainekset ja blendaa sileäksi. Sekoita valmiin annoksen joukkoon pellavansiemeniä, jotka antavat kivaa purutuntumaa. Herkutteluhetken viimeistelevät pakastekuivatut marjat, mutta eivät toki ole välttämättömiä.


luumu_smuuti

Askeetin viikko päättyi Ameriikan tuliaisiin Whole Foodsista. Suklaiset kookos macaroon-pallerot ainakin olivat super yummy, inkiväärikeksejä en vielä ennättänyt maistaa.

IMG_0355

2 kommenttia:

  1. Ihanat tuliaiset! Ja kauniin värinen smoothie! Avokaadotkin näyttävät kuvassa tosi hyviltä.Poikani ja miniäni ovat olleet täällä viikon ja popsineet paljon avokaadoja;D
    Ja oli varmaan jännää nähdä ensimmäiset luonnokset tulevasta kirjastasi!

    VastaaPoista
  2. Yaelian, on varmaan ollut mukava saada Suomen vieraita. Ja mikäpä sen parempaa kuin paikalliset avokadot. Nämä tänne tuodut nyt vaan ovat mauttomampia. Ja kyllä tosiaan on aika jännää nähdä, minkälainen kirjasta tulee.

    VastaaPoista